Kapselendoskopi 


”Denne undersøgelsen er ikke dækket af sygesikringen og kan i øjeblikket kun tilbydes ved selvbetaling eller ved brug af privat forsikring”

 

 

Ved en kapselendoskopi kan man undersøge tyndtarmen via en kapsel som, indeholder et lille kamera. Kapslen er cirka på samme størrelse som et lakridsæg eller en vitaminkapsel.

 

capsovision-capsule 02

 

 For at undersøgelsen skal blive vellykket, er det vigtigt din tarm er tom. Du skal derfor være på flydende kost i et døgn.

Du skal sluge kapslen, som vil passere igennem fordøjelsessystemet, imens det tager tusindevis af billeder.

 

 

 Kapslen kommer ud i afføring og samles uden berøring ved brug af CapsoRetrive, og sendes i en kuvert. CapsoRetrive og kuverten bliver leveret sammen med kapslen. Billederne analyseres ved brug af en speciel software og man får svar på undersøgelsen 5-7 dage senere.

 

 

CapsoRetrive

 

 

 

De kliniske undersøgelser viser, at kapselendoskopi er betydelig bedre til undersøgelse af tyndtarmen i forhold til tyndtarms-endoskopi, CT skanning og MR skanning.

 

Indikation:

Den vigtigste indikation for kapselendoskopi er uafklaret blodmangel (anæmi) men undersøgelsen er også værdifuld i forbindelse med udredning for uafklaret kronisk diaré, uafklarede kroniske mavesmerter og kronisk tarmbetændelse.

 

Pris:

Undersøgelsen koster 9.600 Kr.

 

Bahir Hadi 2012

© Bahir Hadi 2012